Mobilbahis Giris

2018 Rusya Dünya Kupası Takım Değerlendirmeleri


14 Haziran 2018 tarihinde başlayacak olan Dünya Kupası bu sene Rusya’da düzenleniyor. 32 ülke takımının kendi kıtalarındaki turnuvalarda yakaladıkları başarı sonrasında dünya kupasına katılması kesinleşmişti. Ev sahibi Rusya direkt olarak turnuvaya katıldı. 2018 Rusya Dünya Kupası Takım Değerlendirmeleri şu şekilde karşımıza çıkmaktadır:

Dünya Kupası Grupları

Rusya’da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası 32 milli takımın karşılaşacağı bir arena. 2014 Dünya Kupası şampiyonu Almanya turnuvaya son şampiyon unvanıyla geliyor. Aynı zamanda bu turnuvanın da en büyük favorileri arasında gösteriliyor.

  • A Grubu; Rusya, Suudi Arabistan, Mısır, Uruguay
  • B Grubu; Portekiz, İspanya, Fas, İran
  • C Grubu; Fransa, Avustralya, Peru, Danimarka
  • D Grubu; Arjantin, İzlanda, Hırvatistan, Nijerya
  • E Grubu; Brezilya, İsviçre, Kosta Rika, Sırbistan
  • F Grubu; Almanya, Meksika, İsveç, Güney Kore
  • G Grubu; Belçika, Panama, Tunus, İngiltere
  • H Grubu; Polonya, Senegal, Kolombiya, Japonya

14 – 28 Haziran tarihleri arasında gruplarda mücadeleler oynanacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar sırasıyla bir üst tura çıkacaklar.

Dünya Kupası Grupların Değerlendirilmesi

8 grupta 32 ülke futbol takımı karşılaşacak. 14 Haziran günü Rusya ile Suudi Arabistan arasında oynanacak maçlar turnuva başlıyor. Rusya evinde sürpriz yapmak için seyirci desteği ile turnuvaya renk vermeyi hedefliyor.

A Grubu; Ev sahibi konumundaki Rusya gruptan çıkmak için avantajlı konumda. Ancak grubun favorisi Muslera’lı Cavani’li Uruguay. Aynı zamanda dramatik şekilde dünya kupası biletini alan Salah önderliğindeki Mısır da gruptan çıkabilecek potansiyele sahip.

B Grubu; Son Avrupa şampiyonası şampiyonu Portekiz gruptan çıkması beklenen bir takım. İspanya ise sadece grubun lideri değil aynı zamanda dünya kupası kazananı olma potansiyeline de sahip. İspanya ve Portekiz arasındaki maç grubun liderini belirler.

C Grubu; Fransa hiç kuşkusuz ki bu grubun lider takım favorisi. Önemli yıldız oyuncularıyla da adını bir şekilde gruptan çıkanlar arasına yazdıracaktır. Grupta ikincilik için Danimarka bir adım daha önde.

D Grubu; Messi önderliğindeki Arjantin daha birçok yıldızı ile sadece grubun değil aynı zamanda şampiyonanın favorilerinden birisi. Ancak grup ikinciliği için İzlanda Hırvatistan ve Nijerya kıyasıya mücadele edecek.

E Grubu; Neymar ve arkadaşları grubun favorisi konumunda. Aynı zamanda iyi bir jenerasyon yakalayan Brezilya bu turnuva ile çıkış yakalamak istiyor. İsviçre grubun ikincisi olmak için en büyük favori.

F Grubu; Son dünya kupası şampiyonu Almanya yine disiplini ve iyi bir genç jenerasyonu ile bu şampiyonada da en tepeleri hedefleyecek. Meksika ve İsveç ise grup ikinciliği için kıyasıya mücadele edecekler.

G Grubu; Belçika ve İngiltere bu gruptan el ele çıkabilecek güçteler. Özellikle bu iki takımın arasında oynanacak maçı kazanan grup liderliği için çok büyük bir avantajı eline alacak.

H Grubu; Belki de grupta hangi takımın hangi sırayı alabileceği tahmin edilemeyen tek grup. Polonya Senegal Kolombiya ve Japonya dörtlüsünden hangisi grubu ilk iki sırada bitirirse seyirciler şaşırmayacak.

2018 Dünya Kupası Sürpriz Yapabilecek Takımlar

Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupasında Almanya İspanya Arjantin ve Brezilya en favori takımlar konumunda. Bunlara ek olarak Fransa da iyi bir jenerasyon yakaladı ve eleme maçlarındaki etkili performansını turnuvaya da yansıtmak istiyor.

Son Avrupa şampiyonu olan Cristiano Ronaldo önderliğindeki Portekiz de turnuvada etki yaratacak bir sürpriz ortaya koyabilir. Çünkü birçok kişi Ronaldo’nun belki son dünya kupası olabilir diyor.

Ayrıca ev sahibi Rusya turnuvaya kesinlikle bir renk katacaktır. Seyirci desteğini arkasına alacak olan Rusya turnuvaya iz bırakmak için ter dökecek.

İngiltere Belçika ve Uruguay da bu turnuva ile adından epeyce söz ettirmeyi düşünüyor. Son yıllarda bekleneni veremeyen bu 3 milli takım da Rusya Dünya Kupası turnuvasında sürpriz sonuçlara imza atabilecek takım konumundalar.

14 Haziran 2018 tarihinde başlayacak turnuvada 15 Temmuz 2018 günü finalde karşılaşacak takımlarda hangisinin şampiyon olduğunu hepimiz göreceğiz.

 


log in

reset password

Back to
log in