Mobilbahis Giris

2018 Dünya Kupası Nerede Ne Zaman Başlıyor


Bugünlerde ülkemizin gruplar içinde katılmak için uğraştığı Dünya Kupası 2018 yılında düzenlenecek. Matematik hesapları ile katılıp katılamayacağımız konusunda tartışmalar hala devam ediyor. Bu şekilde giderse de son maça kadar net bir şey söylemek mümkün olmayacak gibi gözüküyor. Futbol ile pek alakası olmayan ancak bu heyecanı yaşamak isteyenler için2018 Dünya Kupası Nerede Ne Zaman Başlıyor şöyle bir özetleyelim.

Ev Sahibi Rusya Olacak

1930 yılından veri düzenlenen ve önümüzdeki yıl 21. Kez futbol severler ile buluşacak olan Dünya Kupası bu yıl Rusya’nın ev sahipliğinde yapılacak. Rusya Futbol Federasyonu tarafından organize edilecek olan turnuvaya katılacak olan takımların listesi 14 Kasım 2017 tarihinde netlik kazanacak. Rusya’nın yaptığı başvuru neticesinde FIFA tarafından 2 Aralık 2010 tarihinde ev sahibi olacağı açıklanmıştı. Bu hali ile Doğu Avrupa sınırları içinde düzenlenecek olan ilk dünya kupası özelliğini taşımaktadır.

Hala 2018 dünya kupası nerede ne zaman başlayacak diye soranlar var ise maçların biletlerinin bile satışa çıktığını belirtmekte fayda var. Rusya toprakları içinde bu büyük organizasyon için toplamda 11 adet şehir belirlendi. Bu 11 şehirde toplamda 12 farklı stadyum maçlara ev sahipliği yapacak. FIFA’nın dünya kupası düzenleyebilmek için şart koştuğu en az stadyum sayısı da 12 olarak biliniyor. Rusya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamalarda bu 12 stat içinde 3 tanesi yenileme çalışması yapılarak turnuvaya hazır hale getirileceği kalan 9 tanesinin de 2017 yılının aralık ayına kadar inşasının tamamlanacağı belirtildi. Stadyumların olduğu şehirler ise Kazan, Moskova, Saransk, Samara, Soçi, Kaliningrad, Sankt Petersburg, Yekaterinburg, Nijniy Novgorod, Volgograd ve Tostov Na Donu olarak sıralanmaktadır.

Takvimler Hazırlandı

Dünya Kupası 2018 yılında toplamda 32 adet ülkenin erkek futbol takımlarının katılımı ile düzenlenecek. İlk aşamada çekilecek kuralar sonrası dörderli gruplar halinde 8 adet grup belirlenecek. Bu gruplar birbiri arasında puan usulü ile karşılaşacaklar. Grup sıralamalarında ilk iki sırayı alan takımlar son 16’ya girecekler.

Ev sahibi olan Rusya FIFA kaideleri gereği A grubunun 1. Sırasına yerleşecek. 1 aralık 2017’de yapılacak kura çekimi sonrası diğer takımların yerleri de belli olacak. Açılış maçı ise yine Rusya ile kura sonucu belirlenecek olan takım arasında oynanacak. Karşılaşma tarihi ise 14 Haziran 2018. Moskova’da oynanacak maçın başlama saati ise henüz netlik kazanmış değil.

2018 dünya kupası nerede ne zaman başlayacak diye merak edenler için biraz eleme maçlarında söz edelim. Gruplarda çıkan takımlar son 16 arasına girdikten sonra puan usulü değil eleme yolu ile ilerleyecek. Grup maçlarının ardından 30 haziran günü başlayacak olan elemelerden sonra finaller bizi bekliyor. Kupanın final maçı da 15 temmuz’da Moskova şehrinde oynanacak.


log in

reset password

Back to
log in