Mobilbahis Giris

2018 Dünya Kupası Maç Biletleri Satışa Çıkıyor


Dünya Kupası 2018 yılında Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek. Turnuvanın başlamasına daha bir yıl kadar bir süre olmasına rağmen futbol severler önümüzdeki yaz tatili planlarını düzenlemeye başlamış görünüyor. Çünkü bir ay kadar süren organizasyona katılabilmek için günlük hayatlarını ve iş planlarını ona göre yapıyorlar. Futbol severlerin bu eğilimi gören FIFA maçların biletleri için ortaya koyduğu satış takvimini açıkladı. Bu takvime göre bir ay içinde 2018 dünya kupası maç biletleri satışa çıkıyor.

FIFA Ön Başvuru Alacak

Turnuvanın biletlerine hem ev sahibi Rusya’dan hem de dünyanın diğer ülkelerinde çok fazla talep olması bekleniyor. Bu talebi karşılamak ve oluşacak yoğunluğu dengelemek için iki aşamalı bir sisten uygulanacağını açıklayan FIFA Dünya Kupası 2018’in biletlerini internet sitesine başvuru yapan adaylar arasından öncelikle kura ile satışa çıkaracak.

Futbol severler FIFA ’nın resmi internet sayfası üzerinde yer alan formu doldurarak bilet almak istediğini beyan edecek. 12 ekim tarihine kadar başvuru yapmak mümkün. Çok sayıda başvuru olacağı tahmin edildiği için öncelikle form dolduran kişiler arasından kura çekilecek. Kazananlar 16 Kasım tarihinde açıklanacak. Bu tarihten itibaren 2018 dünya kupası biletleri satışa çıkıyor ve birinci aşama olan bu dönem 28 kasımda sona eriyor.

Kuralardan Sonra İkinci Aşama

Dünya kupasına statü gereği toplamda 32 ülke katılıyor. Bu ülkelerden bir tanesi ev sahibi sıfatıyla Rusya olacak. Diğer 31 takım eleme maçları bittikten sonra kura ile gruplara dağıtılacak. Rusya dünya kupası gruplarında kurallar gereği A grubunun 1. sırasında yer alacak.

Grupları belirlemek için yapılacak olan kura çekiminden sonra 5 aralık tarihinde bilet satışlarının ikinci aşaması başlayacak. Hem dünya kupasına katılması kesinleşen ülkelerin taraftarları hem de birinci aşamada kura çekimi sonrasında bilet alma imkanı bulamayan kişiler ikinci aşamada bilet alma şansı yakalayacak. 2018 dünya kupasına şu ana kadar katılmayı garantileyen ülkeler arasında Meksika, Belçika, İran, Suudi Arabistan, Japonya ve Güney Kore bulunuyor. Milli takımımızın da yer aldığı dünya kupası elemeleri I grubunda ise işler oynanacak son iki karşılaşmanın ardından netleşecek gibi gözüküyor.

Bilet Fiyatları Pahalı Mı?

2018 dünya kupası maç biletleri satışa çıkıyor denildiğinde futbol severlerin aklına öncelikler bilet fiyatları geldi. FIFA tarafından belirlenen maç biletlerinin fiyatları ülkemiz standartlarına göre oldukça yüksek. Türk lirası olarak değerlendirdiğimizde alınabilecek en düşük bilet fiyatı 360 lira olarak açıklandı. Kategorilere göre değişiklik gösteren fiyatlarda 2014 yılına göre ortalama %16 zaman yapılmış görünüyor.

Grup maçlarındaki bilet fiyatları 105 ila 210 dolar arasında olacak. Son 16 turunda  115 ila 245 dolar, çeyrek finalde 175 ila 375, yarı finalde 285 ila 750 ve final maçında ise 455 ila 1100 dolar arasında olacak.


log in

reset password

Back to
log in