Mobilbahis Giris

2018 Dünya Kupasına Katılmayı Garantileyen Ülkeler


Bilindiği gibi dünya kupası 2018 yılında Rusya’da düzenlenecek. Toplamda 32 takımın yer alacağı organizasyonda ev sahibi sıfatı ile Rusya doğrudan katılma hakkına sahip. Diğer ülkeler de kalan takımlar arasında yer alabilmek için eleme gruplarında mücadele ediyor. Türkiye olarak hala şansımızı devam ettiriyoruz. Biz matematik hesapları yaparken 2018 dünya kupasına katılmayı garantileyen ülkeler de var. Gelin kısaca bu ülkeler hangileriymiş bakalım.

Avrupa’dan 1 Ülke

Dünya kupası 2018 eleme grupları arasında Avrupa kıtasında mücadele eden ülke takımları arasında şimdiden Rusya’ya gidiş bileti alan tek bir ülke var, o da Belçika. Eleme grupları içinde H grubunda yer alan Belçika son maçta konuk olduğu Yunanistan karşısında sahadan 2-1 lik bir galibiyetle ayrılarak puanını 22’ye çıkardı. Böylece Belçika kalan iki maç daha olmasına rağmen matematiksel olarak dünya kupasına katılmayı garantilemiş oldu.

Belçika kazandığı bu başarı ile tarihinde 13. Kez dünya kupasına katılmaya hak kazandı. En yakın rakibi olan Bosna hersek ile arasında 8 puan fark bulunan milli takım iki maç daha oynanacak olmasına rağmen gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi. Kalan maçlarda Belçika iki kez mağlup olsa ve Bosna hersek iki maçını da kazansa dahi 6 puan toplayacak olan Bosna hersek ile arasındaki puan farkı ikiye düşüyor. 2018 dünya kupasına katılmayı garantileyen ülkeler arasında Avrupa!dan şimdilik sadece Belçika bulunuyor.

C grubunda ikinci sırada yer alan takım ile arasında 5 puan fark olan Almanya ve D grubunda ikinci sırada bulunan İngiltere ile arasında 4 puan fark olan Sırbistan da son maçlar oynanmadan turnuvaya katılmaya hak kazanan takımlar arasında yer alma ihtimalleri en yüksek olan ülkeler olarak görülüyor.

Bilet Alan Diğer Ülkeler

Dünya çağında devam eden grup elemeleri içinde Avrupa dışında başka kıtalardan da dünya kupasına katılamaya hak kazanan ülkeler bulunuyor. Son iki karşılaşmalara bakılmaksızın liderliğini ilan eden takımlardan bir tanesi İran.

Dünya kupasına katılmak için yapılan eleme grupları maçları Asya’da tamamlanmış bulunuyor. Gruplarını lider tamamlayarak Rusya vizesini cebine koyan ülkeler arasında İran’ın yanı sıra Japonya da yer alıyor. grup maçlarının ardından ikinci olarak gruplardaki yerlerini alan takımlardan Güney Kore ve Suudi Arabistan da dünya kupasına katılmaya hak kazanan ülkeler arasında yerini almış bulunuyor. Grup maçlarının ardından üçüncü sırada yer alan ülkelerden Suriye ve Avustralya ise Rusya bileti alabilmek için play off maçları oynayacak.

2018 dünya kupasına katılmayı garantileyen ülkeler arasında toplamda ülke tarihinde 16.defa ve üst üste 7. defa dünya kupasına katılma hakkı kazanan Meksika da yer alıyor. Son maçında Kosta Rika ile berabere kalan Meksika topladığı 18 puanla grubu lider tamamladı.


log in

reset password

Back to
log in